2012. február 20., hétfő

  

 Gena Showalter:Éjsötét csók(-The Darkest Kiss)


      Fülszöveg: Az Alvilág Urai bukott harcosok, akikre Pandóra szelencéje hozott romlást évezredekkel ezelőtt. Bűnükért a földre száműzték őket, míg testüket halálos démonok szállták meg. A harcosok vezérét egy csábító kisisten, Anja akarja megszerezni magának, ezért láthatatlanul követi a halál démonától megszállt férfit. Anja a Mindenek Kulcsának őre, akit a főisten parancsára Luciennek kell meggyilkolnia... de vajon a szenvedély legyőzheti-e a kötelességet?
Az Alvilág Urai megtudják, hogy egy ősi templomban őrzik Pandóra szelencéjét. Eszeveszett hajsza kezdődik, hiszen ha a Vadászok bukkannak előbb a szelence nyomára, annak segítségével elpusztíthatják Lucient és társait...

     -Mi fogalmazódott meg bennem amikor ezt olvastam?Felejthetetlen és utánozhatatlan…Mindig magával ragad bárkit,bármikor,bárhol…ez teszi olyan édessé!





      Ebben a történetben már elszakadunk az első kötet  helyszínül szolgáló Budapesttől,és átrepülünk Görögországba,és Rómába,ami vonzó és ősi antik légkörével vonzza a harcosokat,hogy végre megleljék kérdéseikre a választ!A fő helyszín most mégis Görögországé,és a Minden Istenek templomáé,itt emelkedik a felszínre egy,a két templomból.A párja Rómában található,minek a neve Kimondhatatlanok temploma.Ezáltal a harcosok csoportja is két részre oszlik.

"He was known as the Dark One. Malach ha-Maet. Yama. Azrael. Shadow Walker. Mairya.King of the Death. He was all of those things and more,for he was a Lord of the Underworld."-idézet az angol könyvből,9.oldal első mondat

        A szereplőgárda ismét bővül új emberekkel:Anjaval a Fejetelenség(kis)istennőjével,Williammel,valamint megismerjük Tartaroszt Anja édesapját,és Düsznomiát a Törvénytelenség görög istennőjét!Most a történet a két főszereplőre fókuszál,ami ez esetben nagyon sok humoros jelenettel ajándékoz meg minket!Persze a Strider & Lucien jelenetet se felejtsük el…Na akkor fogtam a hasam a nevetéstől!!(nem véletlenül szerettem bele Striderbe,már az első kötetben,mikor belépett a Hotel ajtaján…mondom magamban „Nekem Ő biztos tetszeni fog!” és így is lett!)Ennek a könyvnek az olvasása során nagyon sokat nevettem,és már Maddox könyvénél,is éreztem ahogy Lucien könyvénél is Gena kiválóan megragadja a szereplő karakterét,és olyan hangulatot kölcsönöz a könyvnek!Egyszerűen meghűlt a vér az ereimben,és sokszor elakadt a lélegzetem amikor egy forró,vagy akciódús jelenethez értem-magyarul az egész kötet során teljes eksztázisban voltam,és kíváncsibbnál-kíváncsibbá tettek a mindig váratlan fordulatok!Gena Showalter-nek számtalan siker sorozata van,de úgy hiszem ez a sorozata a legfényesebb csillaga!

     Ennek a kötetnek az elején,az írók,és egyéb nagyobb irodalom kritikusok értékelései vannak,és nagyon örülök,hogy ezt is olvashattam.

     Egy igen érdekes kanyarulatot vett a történet,mint ahogy azt az első kötet végéből várni lehetett.A harcosok most a kincseket keresik melyek varázserővel bírnak,és elvezetik birtokosát Pandora szelencéjéhez.A Mindent Látó Szem,A Kényszer Ketrece,A Láthatatlanná Tévő Köpeny,valamint a Szétválasztó Pálca,ez a négy mágikus eredetű tárgy melynek megszerzésért küzdenek a Lordok,Vadászok,Titánok(és szívből örülök,hogy egy kincs már meg is van a Lordoknak!).Gonosz Kroni gyerek-ahogy Anja hívja,de hogy értsd Kronosz,a Titánok királya-is akcióba lép és küzd a kincsek megszerzéséért,és nem kevés fejfájást okoz a szerelmes párnak,de hál'istennek happy end a vége és sikerül megoldani a gondokat!Nagyon tetszik,hogy van benne humor,bár Anja már ehhez önmagában elég!Strider és Lucien közös jelenete,mint azt említettem nagyot kacagtam,és William is nagyon a szívemhez nőtt!

" -Azt akarom csak,hogy elmenj.
-Ó,azt nem lehet.
-Nem kell vigyázni rám.Anja nem fog bántani.Ha akarna,már rég megtehette volna.
-Hát,te tudod-szólalt meg némi hallgatás után Strider,majd kisétált a szobából.
Lucien már azt gondolta,a harcos a házat is elhagyta,ám néhány perc múlva Strider egy pár apró,fekete mobiltelefonnal a kezében lépett be a szobába.
-ezzel a gyönyörűséggel fényképezni és e-mailezni is lehet-közölte a harcos,majd gondosan ügyelve rá,hogy a láncok is látszódjanak,készített néhány felvételt Lucienről."-idézet a könyvből a 290-91. oldalról

     Gena Showalter volt az első írónő aki bevezetett ebbe a világba,és képtelenség nem szeretni,és elolvasni ezredszerre is!Nagyon szeretem,mert a szívemhez nőtt a könyv,ahogy az összes többi kötet is,amit eddig olvastam,mind angolul vagy magyarul!

     Lucien története szerintem olyan amit bármikor-bárhol képes az ember önfeledten olvasni!Nem tudom elégszer mondani mennyire magával ragadott,és hitet öntött belém a történet.A küzdelem,és a mindent túlélő szerelem érzését,és azt hogy ilyen létezik adja át.Ez a könyv önbizalmat és erőt adott!!És még ha csak könyv főszereplőkről is van szó,akik nem valósak,de hiszem,hogy Gena Showalter-aki alkotta őket-képzeletén belül boldogak mindketten!!Nagyon kíváncsi leszek mi lesz Aeron,Reyes,meg Danika küzdelmének végkimenetele,mert amint láthattuk fölizzottak itt az indulatok,és küzdelmek kavalkádja,de erre a soron következő kötetben úgy is válaszokat kapunk,melynek címe Éjsötét bosszú(The Darkest Pleasure)!



     Lucien,nagyon megtetszett,első olvasásra beleitta magát a szívembe minden szavával.Nagyon megtetszett mint karakter,és mint pasi,mert nem egy páva és önsajnálatba temetkező sírógép.Amit tesz,mind vállalja!Nagyon örülök,hogy Anjaval egymásra talált,és úgy érzem megérdemelte,és bármennyire hitte ronda a sebhelyek miatt,én mégis vonzónak találnám talán,ha velem szembe jön,bár ahogy sokan hiszik-gondolják,amikor egy embert nem a külsője alapján kell megítélni,hanem a belső,és ez az ami miatt végtelenül megtetszett Lucien.Tökéletesen kiegészítik egymást Anjával és éppen ez a lényeg.Az is tetszik,hogy Anja hatására felenged,hogy jóval tölti meg az istennő a megkeseredett-merev harcos szívét.A végén Lucien teljesen felenged,és ez a változás talán rá is fér volna már….

     Anja??!!Ááááá imádom azt az örült libát!! Mivel én is nyalóka,meg úgy összességében,mindenféle édesség mániás vagyok….ez az egy közös vonás már megvan,amiért megszerettem!!Nagyon tetszik,mert belevaló csaj,aki azért lássuk be,annak ellenére milyen átok van rajta,elég jól ellent áll a csábításnak,mert Istennő és így halhatatlan,és ezzel az átokkal a halhatatlanság elég pokoli lehetett(persze csak Lucien érkezéséig).Szóval Anja hatalmasat alakított,és imádom!!Amit Luciennél írtam,hogy Anja változást idézett elő benne,ez fordítva is igaz,anélkül hogy szánt-szándékkal megváltoztatta volna,és ez a jó!!

     Ez a könyv szintén hatalmas-fényes csillaga,és magával ragadó könyve Gena Showalternek… Egyre jobb,és jobb lesz,érzem,és csak ajánlani tudom!!

Könyv eredeti címe:The Darkest Kiss
Kiadó:Ulpius-kiadó,2010
Ára 2999Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése