2012. július 11., szerda

                                     Nalini Singh:Vonzódás

                                       Egy világ-két faj-állandó küzdelme

Nalini Shingh:Vonzódás a magyar kiadás borítója

   Egyszerűen imádtam!Teljesen magával ragadott és felüdített,csak úgy faltam-faltam magamba az oldalakat,és sorokat,mint az alakváltók Tamsyn finomságait.A történet a szépirodalmi kategóriába tartozó Büszkeség és balítélet után kicsit szokatlan volt,no meg hogy alakváltókról,és mentálokról szólt,az egyik percben még a XX.századi Angliában vagyok a következőben meg 2079-ben...nagyon izgi volt :D !A történet nagyon tetszett,és ez volt az első könyvem Nalini Singh-től amit olvastam,és teljesen megnyert magának,és szívesen is írok,és beszélek róla!



Az írónő Nalini Singh



                                                                          




Fülszöveg:Sascha Duncan mentál. Mint fajának minden képviselőre, ő is különleges mentális képességekkel rendelkezik és minden érzelmet, érzést száműzött az életéből. Sascha azonban más, mint népe többi tagja, és ezt a hibáját rejtegetnie kell. Lucas Hunter alakváltó. Egyszerre ember és leopárd; az ösztönei, érzelmei és falkája iránti szeretet vezérli. A két faj eddig békében élt egymás mellett, most azonban háború fenyeget: egy mentál sorozatgyilkos szedi áldozatait az alakváltó nők között. Lucas meg akarja találni a tettest, és ehhez Saschán keresztül szeretné megismerni az ellenség féltve őrzött titkait.

   A történet nagyon tetszett,már az elejétől fogva,és a bevezető,és epilógus is nagy tetszett.Az elején amikor elkezdtem olvasni egy kedvenc filmem ugrott be egyből az Equilibrium-Gyilkos nyugalom,amiben Christian Bale játsza a főszerepet.Azért ez a film,mert mint a címben is olvastátok gyilkos nyugalom,ami tökéletesen illik a mentálokra az Ő világukra és rendszerűkre...tényleg pontosan igaz rá,de itt egy video,megmutatom:


   Sascha Duncan már az első pillanatban megtetszett,és végig izgultam érte,nagyon tetszett,ahogy kibontakozott,valahogy kicsit magamra ismertem benne,mert Ő is legbelül egy kibontakozásra váró személyiség,akinek szüksége van egy párra,a szeretetre.Én is így érzem magam,mióta a párommal együtt vagyunk,és kicsit magunkra ismertem ebben a Sascha-Lucas kapcsolatban.Sajnáltam hogy ilyen szürke világban nevelkedett,és Singh ezt a gyötrődést,a mondatokkal nagyon jól érzékeltette.Tényleg elhittem,hogy egy mentál gépies és nincsenek érzései.Látszott hogy a szöveg,és történet forró,de a mentálok mondatai,részei gépiesek,és ez az író tehetségét dicséri!A párja Lucas Hunter na az egy igaz rossz macska,de nagyon megszerettem,bár itt hozzáteszem,nem Ő tetszett meg a legjobban hanem Dorian...komolyan Én most vonzom a lelkileg-testileg megnyomorított,mégis uuhhh de vonzó pasikat(van barátom,itt a könyvek férfi hőseire gondolok :D )?Lucas-ról tényleg elhittem,hogy egy nyers velejéig uralkodó alfahím,bár persze előbb utóbb Sascha jól fenéken billentette,hogy Neki nem lehet csak úgy parancsolgatni!
Lucas Hunter ahogy Én elképzelem :)

   A falka teljesen belopta magát a szívembe minden egyes tagjával,ahogy összetartanak,ahogy kimutatják gesztusokkal a szeretetüket,valahogy ez néhány barátomhoz fűződő kapcsomat juttatja eszembe....ezért is lett számomra olyan kedves a könyv.Az őrszemek mind megtetszettek,és van egy olyan érzésem-bár nem tudok sokat erről a sorozatról-hogy mindegyik őrszem majd kap,egy külön könyvet,amit nagyon várok ám!Az őrszemek mindegyike megnyerő volt,és a nevek is,no meg a falkanevek!DarkRiver volt Lucas falkájának a neve,szerintem nagyon jól hangzik és pontosan illenek is rájuk!A farkasok falkájának a neve SnowDancer ami szintén nagyon jól hangzik,és ezek csak még frappánsabbá tette és persze a farkasokat is meg lehetett szeretni,még ha az elején kicsit csípősek is voltak.

A könyv eredeti címe:Slave to Sensation
   A Lucas-Sascha között húzódó perzselő szerelmi szál annak ellenére,hogy a végén milyen keserves,és perszelő volt szerintem nagyon jó volt,bár lehet mások soknak tartották volna,Én mégis jónak éreztem.Minden alakváltóról írt az írónő és ez tetszett,és sok érzelem volt benne,leszámítva az elején amikor inkább úgy mondanám a mentálok hűvösségét mutatta be.Szerintem borzalmas lehet egy ilyen világban élni,és a mentálok-is elnézést egyéni véleményem-borzalmasak!Érzések nélkül élni,úgy hogy ilyen igazságtalanságok vannak!Azzal,hogy a Mentál Tanács így elnyomott mindent pont azzal,süllyedt el a mentál társadalom,mert nem oldódott meg semmi,viszont a pökhendiség nőtt,és ettől nem látták a lényeget.Mivel Én egy roppant hangulathinta természetű,ámbár azért sokszor nyugodt ember vagyok inkább volnék szerintem egy ízig-vérig alakváltó!Ha már így elmeséltem,akkor észrevettük biztos a kontrasztot hogy milyen egy érzelmekkel,szeretettel teli világ és egy sivár kopaszság,szerintem ez roppant jó,a fő szál mellett ami a történetet mozgatja.A fülszövegben elárulta,hogy gyilkosság miatt nyomoznak az alakváltók és azt hittem ezt nyíltan teszik a mentálokkal közösen....akkor persze csak ez alapján ítéltem,de így még izgalmasabb volt.A mentálháló pedig egy kicsit a Mátrix-ot jutatta eszembe,nagyon mókás volt,de így legalább olvasás közben olyan volt mintha egyben egy mozit is néznék,mert el tudtam képzelni persze,azért a saját egyéni gondolataimmal fűszerezve!

   Igazából nem lepett meg a gyilkos kiléte,Enrique Santano tanácsnok,erre szerintem rá lehetett jönni,viszont Sascha anyja Nikita nagyon dühbe gurított...persze nem is hibáztathatom,az Elcsendesedés ezt művelte vele,Sascha is csak azért lett más mert kardinális P-mentál.Tényleg roppant izgalmas és szövevényes történet,és sajnálom,hogy nincs meg a folytatása,pedig nagyon sok pozitívat,és még pikánsabb izgalmat ígérhet a Látomás,no meg a nemrég megjelent Borzongás!

A Vonzódás folytatás,a Látomás
 Ide hoztam egy kis pluszt a könyv fülszövegét,ami csak egy kis ízelítő a következő finomságból!

Fülszöveg:Az Elcsendesedés ridegségében élő Faith NightStar képessége még a mentálok között is különleges: a lány a jövőbe lát. De amilyen értékes a tehetsége, olyan sérülékeny az elméje. Sötét víziók gyötrik, vért és halált lát - és valami még fenyegetőbb dolgot: érzéki gyönyört. Márpedig őt a legkisebb érzelem is az őrületbe taszíthatja. Vaughn D Angelo a DarkRiver alakváltó falka tagja. Vadabb a többi falkatársánál, jaguár énje uralkodik rajta. A benne lakó macska pedig Faith-t szemelte ki prédájának, még akkor is, ha a vonzalma megölheti a lányt. Faith képességeit sok mentál a saját céljára akarja kihasználni. Ehhez irányítaniuk kell őt, és minden áron távol kell tartaniuk Vaughntól.

Tényleg sok izgalmat,és pikáns részt várhatunk a folytatásban is,remélem ezzel is sikerült kicsit felcsigázni benneteket,és jó olvasást a Vonzódáshoz-aki még nem olvasta volna!


Kiadó:EGMONT-HUNGARY KFT.
Ára:3.999Ft



2012. július 3., kedd

                        Jane Austen:Büszkeség és balítélet

A könyv borítója
   Hihetetlen mennyire beleszerettem ebbe a könyvbe!!Idén volt kötelező olvasmány melyet év közben kellett volna elolvasnom...de Én egy kicsivel később olvastam.Eddig szépirodalmi könyvekkel nagyon keveset ismerkedtem,bár az utóbbi időben egyre jobban kezdek beleszerelmesedni a kötelező olvasmányokba,mert tényleg jók!A következő könyv amit kiszemeltem magamnak Stendhal:Vörös és fekete,a tanárnő is sok jót mondott arról is,hát nosza nekifutok akkor!!Viszont utánanéztem és pár szót szeretnék most írni Jane Austen-ról ha már olyan nagy benyomást tett Rám!
Darcy és Elizabeth a 2005-ös változatból


Jane Austen
   Jane Austen(1776.december 16.-1817.július 18.-ig)angol regényírónő.Főszereplői,most már saját tapasztalatomon mondhatom inteligens,erkölcsileg erős hősnök(pl.:Elizabet  Bennet)akik ellentétben állnak,és kimagaslanak környezetük szürkeségéből,és felszínességéből.Nyolcan voltak testvérek,Ő volt a hetedik.Családja és háttere mozdította arra,hogy írjon,és ezt a kort használta fel regényeiben.Életében volt titokzatos szerelmi részek,bár férjhez soha nem ment,eljegyezték ugyan,de azt később fel is bontatták!Jane Austen visszavonult életet élt,ugyanis akkoriban nem tudták megállapítani,de súlyos beteg volt Addison-kórban szenvedett.A winchesteri székesegyházban temették el 1817. július 24-én.

Fülszöveg: Szerelmek és félreértések klasszikus meséje a XVIII. századvégi Angliából. Az öt Bennet nővér élete a férjkeresés jegyében zajlik: anyjuk megszállottan próbálja biztosítani számukra a megnyugtató jövőt valami pénzes és lehetőleg rangos férfiú mellett. Csakhogy a jó eszű és éles nyelvű Elizabeth szélesebb perspektívákban gondolkozik, és ebben apja is támogatja őt. Amikor Mr. Bingley, a módos agglegény beköltözik az egyik szomszédos birtokra, felbolydul a Bennet-ház élete. A férfi előkelő londoni barátai és a vidékre vezényelt nyalka, ifjú katonatisztek közt bizonyára számos udvarlója akad majd a lányoknak. A legidősebb lány, a derűs és gyönyörű Jane úgy tűnik, meghódítja Mr. Bingley szívét. Ami Lizzie-t illeti, ő megismerkedik a jóképű, és látszólag igencsak dölyfös Mr. Darcyval, és máris kezdődik a nemek ádáz csatája. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Elizabeth nem várt házassági ajánlatot kap a Bennet-vagyont öröklő unokatestvértől, és amikor Mr. Bingely váratlanul Londonba távozik, magára hagyva a kétségbeesett Jane-t, Lizzie Mr. Darcyt teszi felelőssé a szakításért. Ám egy Lydiával kapcsolatos családi válsághelyzet hamarosan ráébreszti hősnőnket arra, hogy mindvégig balul ítélte meg ezt a büszke férfit... Eredeti hangú, máig modern, magával ragadó történet, melyben magunkra ismerhetünk.

Az Ulpius-ház féle kiadás
   Jane Austen valóban máig magával ragadó történetét volt szerencsém most olvasni,és olyan hihetetlen mértékben megtetszett,hogy csak jót tudok róla nyilatkozni!Bár eddig is mindig érzéseimhez hűen,mégsem túlzóan mondom csak jó véleményt alkottam a könyvekről.Irodalom órán ismerkedtem meg a történettel,és nagyon tetszik,bátran ajánlom minden korosztálybeli társamnak,sőt szinte bárkinek,mert tényleg mesés.Igazából odavagyok a történelmi romantikus regényekért,és ez pontosan ezt adta vissza!Számos kiadást élt meg Jane Austen eme könyve,évben-kiadóban.Kiadta már az Europa Könyvkiadó,Könyvmolyképző,az Ulpius-ház,bár ez persze lényegtelen az élvezet viszont annál jobb!Most ki is fejteném véleményem.

   A történet egész olvasás alatt végtelenül tetszett,mivel szeretem a régebbi korokban játszódó regényeket.A szereplőgárda is hihetetlenül színes volt,és sok,de mégis kevés.Most is volt(ak) olyan személyek akik jobban kiemelkedtek,de a kedvencem természetesen-szerintem sokan mások is így vannak ezzel-Mr.Darcy na Ő az a típus akitől megolvad a fagyi a kezemben -20 fokban is,bár ez lehet annak volt az oka,hogy arcot is köthettem a történethez,ugyanis a könyv felénél jártam mikor a 2005-ös filmváltozatba belepillantottam,és amikor abban megláttam Mr.Darcy-t oh mondom csak ezt neee!!Bár persze eddig sem okozott,ha arcot kellett kötni a szereplőkhöz,csak film után már "könnyebb" avagy nehezebb.Szóval kedvenc szereplők is megvolna most jöhet a történet,ami már az elején megtetszett.Mindig is kíváncsi voltam erre a világra,de ugyanakkor roppant bosszantó ez a felszínes semmitmondó a sok bál,és fecsegés...Ahányszor Én beleképzelném magam ebbe a szerepkörbe,mindig egy hideg,mégis szókimondó hölgynek képzelem magam,amolyan Darcy csak nőben :D Ez a sok bál,és felszínes csevegés meglepett,de persze akkoriban ez volt a szokás.Mr.Bingley és Jane szerelme nagyon meghatott,és roppant érdekes volt,ahogy persze Elizabeth és Darcy-é is,persze leginkább még ha nem is vettük észre mind,erről szólt a történet,hogyan alakult változott Lizzy érzései és lett belőle szerelem.Nekem Ők a legszimpatikusabbak.A többi Bennet lány...hááát igencsak érdekesek,Mary,Kitty és Lydia,aki persze később sok fejtörést okoz Wickham-mel egyetemben.A csavar,és a homály felfedése nagyon tetszett,pont ez volt az amit szerettem volna!!Amit viszont ki nem állhattam,az a kedves Mr.Collins és Lady Catherine!!Na tőlük teljesen dühbe gurultam,és miközben olvastam magamban morogtam és teljesen felháborodtam,hogy lehetnek ilyen ostobák,és képmutatóak,és sokszor még amúgy "vissza is szóltam"!!Sebaj végül Lady Catherine mérgelődhetett és sülhetett,hogy nem vált be fenyegetőzése 1-0 Nekünk!!Collins...vele legalább nem találkozunk többé.Amint a fülszöveg is írja szerelem és félreértések kalsszikus meséje,pontosan így van,és ezt leginkább,mint korábban írtam Lizzy érzésein keresztül láttam Én,legalábbis.Úgy érzem ezt még több alkalommal fogom elővenni,de persze remélem Jane Austen más könyveit is megszívlelhetem!




   A könyvnek 2 megfilmesített változata van,az egyiket 1995-ben készítették melyben Fitzwilliam Darcy-t Colin Firth,Ellizabeth Bennet-et Jennifer Ehle játsza,ezt a verziót ugyan nem láttam,de nagyon nagy örömmel nézném meg.A másik amelyikből egy töredéket láttam az a 2005-ös változat melyben Elizabeth-et Keira Knightley,és Darcy-t Matthew MacFadyen játsza.A filmekről a szereplőgárdákról itt megoszlanak a vélemények,bár mindenki azt mondja,hogy az 1995-ös változat sokkal jobb,lehet Én ebbe tapasztalatlanul is,de vitába szállok,Nekem a 2005-ös is nagyon tetszik!!
A 2005-ös film DVD borítója
A 2005-ös változat Darcy és Lizzy párosa

Az 1995-ös változatból Elizabeth Bennet,és Mr.Darcy


Tényleg csak ajánlani tudom,és remélem hogy meghoztam a kedvet egy kis szépirodalomhoz,mert Én biztos ezentúl sokkal pozitívabban állok hozzájuk,és ezentúl igyekszem minél többet elolvasni!